Grufman Bil AB
Vänligen välj din bilmodell: Klicka här för att välja din bilmodell
 

Hittar du inte delen du söker?

Bara de mest populära delarna ligger ute på nätet.

Ring oss så får du pris och leveranstid på exakt den delen du söker. 08-58018250

Våra lånebilar

Vi har idag 8 lånebilar som vi gärna lånar ut i samband med service

Bra att veta om våra lånebilar:

  • Alla våra lånebilar har AC och radio.
  • Vid vinterväglag har vissa av våra bilar dubbdäck, andra friktionsdäck. Tänk på att inte köra bilen till platser där det råder dubbdäcksförbud.
  • Våra lånebilar hara bara 5-10L bränsle i tanken när du får den. Det finns många bra anledningar till detta: Risken för att våra bilar slangas nattetid blir minimal. Diskussioner om huruvida tanken verkligen var full eller inte när du som kund lånar den slipper vi helt (som är fallet när man skaffar hyrbil). Att hålla lånebilarna fulltankade är oerhört personalkrävande - vi lägger hellre tiden på att ge din bil perfekt service, och slutligen - den ska ju ändå tankas! Enda regeln vi har är att tanklampan INTE skall lysa när bilen återlämnas. Tanka därför bilen med den mängd bränsle som du tror att du kommer göra av med under dagen. Räkna med 13L/100km i bränsleförbrukning.
  • Säg till när du passerar trängselstationerna. Alla passager under en dag kostar 56kr och dras när du återlämnar lånebilen (från och med 2016-01-01 debiterar vi 95kr per passagedag oavsett hur många passager du gjort och vilka betalstationer du passerat).
  • Tänk på att du normalt sett inte kan välja vilken lånebil du får, men finns den bilen du önskar inne när du är här så får du den självklart.
  • Husdjur & rökning är ABSOLUT förbjudet i våra lånebilar. no-dogs no-smoking

Förhållningsregler för fri lånebil.

Vid frågor, ring 08-580 182 50.

Tankning

Tänk på att din lånebil bara är grundtankad. Du får själv tanka den med den mängd bränsle som behövs för din resa. Du behöver bara tanka bilen såpass att tanklampan inte lyser vid återlämnadet. Vi brukar rekomendera minst 10 liter 95 oktanig bensin. Vi har bara automatväxlade bilar som går på bensin.

Trängselskatt

Vi tar ut en avgift på 95kr/dag om du passerar trängselsstationerna oavsett saldo vid passagetidpunkten. Detta för att täcka våra administrativa kostnader. Säg till hur många genomfarter du gjort när du återlämnar lånebilen. Tack!

Rökning & husdjur

Många av våra kunder är allergiska mot rök och husdjur. Således är det HELT uteslutet att transportera djur eller att röka i våra lånebilar. Om det ändå förekommer, kommer vi tvingas ta ut en avgift för en fullständig rekonditionering av lånebilen. Tack för din förståelse.

På vintern

Tack för att du inte skrapar is på bak och sidorutorna där våra logotyper sitter. Isskraporna skadar nämligen stripningen. Använd istället bakrutevärmaren för att få bort is, och borsta sedan bort resterna. Flera av våra lånebilar är utrustade med dubbdäck för framkomlighetens skull. Vänligen tag hänsyn till det om du behöver färdas till ställen där det råder förbud mot dubbdäck.

Bra att veta

De flesta av våra lånebilar är endast trafikförsäkrade. Du är således själv ersättningsskyldig för bilskador du är vållande till. Om du är osäker, fråga oss gärna.
Vi är tacksamma för att du återlämnar bilen i samma, eller bättre skick än när du hämtade den. Vi har begränsade möjligheter att städa bilarna - och vi behöver därför Din hjälp med att hålla dem rena och fina. Tag med dig skräp och eventuella personliga tillhörigheter innan du återlämnar bilen. Glöm inte mobiltelefon, vantar, sladdar och väskor.

Dodge Charger -11 Silver, Automatväxlad

Alla har drömt om att ratta en äkta amerikansk polisbil. Nu finns chansen. Vi erbjuder den som ordinarie lånebil till den som vågar.

Fördelar: Går som en raket tack vare 5.7L V8 Hemi på 370 frustande hästar. Komplett polisutrustning med siren, högtalare, ljusramp, sökarlykta, komradio....

Nackdelar: Om du kör runt med saftblandarna påslagna kommer du obönhörligen få reda på hur baksätet i en svensk polisbil ser ut...

Volvo V70 -07 Ljusblå, Automatväxlad

Vår nyaste volvo. Riktigt bekväm familjebil som går riktigt bra. Dessutom fullsmetad med IR-reflekterande vindruta, klimatventilerade elstolar, navigation, keyless-go, BLIS, cue assist osv osv osv. Ja, den har fyra hjul och bromsar också.

Fördelar: Bra klipp i den ovanliga 3.2L R6-motorn. Speciellt över 5000rpm

Nackdelar: Det är enklare att sälja sand i sahara än att sälja en törstig bensinbil.. bilen är här för att stanna.

Volvo V70 -07 Grå, Automatväxlad

Riktigt bekväm familjebil som går riktigt bra.

Fördelar: Trevlig och lyxig inredning. Dessutom förvånansvärt bekväm.

Nackdelar: Det finns alltid dom som har ännu nyare bilar...

Volvo V70 -03 Grön, Automatväxlad

Trevlig och lättkörd bil, men vi undrar hur många V70 det finns med färgkombinationen "Mistral Grön Metallic", svart instrumentpanel, svart dekorplast och ljusbegie halvläderinredning.... sannolikt är denna den enda.

Fördelar: Turbo, xenonlampor, dragkrok och hållare för en Sony Ericsson-mobiltelefon....

Nackdelar: Tonade rutor bak. Kör inte för fort, för du kanske inte ser vem som ligger bakom och mäter....

Volvo S80 -03 Ljusgrön, Automatväxlad

Hederlig Volvo för den där vanliga turen till mataffären.

Fördelar: Diskret genuint Svensk ingenjörskonst. Turbo. Går som ett skott.

Nackdelar: Inget för den som är van vid herrgårdsvagn, men vad gör det?

Volvo V70 -05 Blå, Automatväxlad

Vanligt Volvo utan turbo. Inte så snabb - men bekväm. En given glidare. Med vår V70 susar du fram helt incognito på stadens gator.

Fördelar: Grymt diskret. Hyggligt bränslesnål

Nackdelar: Ingen turbo.

Volvo S60 -03 Guld Automatväxlad

Ingen du känner äger en guldfärgad Volvo S60. Men nu har du chansen att uppfylla dina drömmar. Köra en guldbil.

Fördelar: Turbo. Går som en raket. Aux-kabel för mobiltelefonen.

Nackdelar: Osäkert andrahandsvärde.

 
 

Alla texter och bilder ©Grufman Bil AB.
Vi reserverar oss för prisförändringar, tryckfel samt funktionsfel på sidan/servern.

Vissa ikoner är hämtade från famfamfam.com